Svarta Blixten & Barnen – handlingen

Svarta Blixten & Barnen är den första historien av en planerad sagoserie. Den utspelar sig i en värld som på många sätt är lik vår egen värld. Där finns barn, föräldrar och skolor, men också riddare, drakar och borgar.

Det är en spännande och rolig historia som uppskattas av barn i olika åldrar, allt från 3-10 år, beroende på val man tar och hur man läser historierna tillsammans (eller själv för den delen om man är lite större).

Det blandas friskt mellan lättsam humor, finurliga lösningar och spänning. Sagan innehåller också ett par lite djupare episoder för att rama in historien.

Del ett (episod 1-5) introducerar oss till världen

Här får vi lära känna familjen som består av riddaren Svarta Blixten och hens två barn. Barnet som det läses för har huvudrollen som det största barnet och får på så sätt påverka handlingen. Det andra barnet är lillebror Thomas. Han är försiktig av sig, men kan fort bli lite tuffare när storebror eller Svarta Blixten är vid hans sida.

Vi får också träffa olika varelser, bland annat de burdusa Dummidumingarna och det snälla men rädda molnet Flurra.

Den stora antagonisten i historien är dock prinsen, som kallar sig för Sheriffen. Han tycker inte om barn och ställer till stora problem för familjen.

I del två (Episod 6+) börjar äventyret på riktigt

Utan att avslöja historien på förhand, är det i andra delen som familjen sätt ordentligt på prov. Här måste de bege sig ut på en lång resa för att samla vänner och ovänner i kampen för det goda i världen.

Så vad handlar historierna om?

I korthet är det en historia om vänskap, att övervinna egna rädslor och rättvisa.