Magnus Nilsson

I backspegeln är det alltid lätt att se hur saker och ting hänger ihop. Att Svarta Blixten kom till livet i det format du läser idag är summan av min livserfarenhet, en önskan om att vidareföra historier från uppväxten, samt min förhoppning att uppmuntra till högläsning.

Mitt namn är Magnus Nilsson, jag är 37 år, gift och har två barn i tidig sagoålder – 3 och 5 år gamla.

Om du vill komma i kontakt med mig, nås jag här.

Historien bakom Svarta Blixten

Ett av mina käraste minnen från barndomen är sagostunderna tillsammans med min pappa. Så gott som var kväll låg vi sida vid sida och hittade tillsammans på äventyr. Det började ofta med att han frågade vad historien skulle handla om, och så turades vi om finna vägen fram till slutet.

Tillsammans målade vi upp en värld av historier. En av mina favoriter var de om riddaren Svarta Blixten, och det är de jag nu delar med dig. Trots att historierna kretsade runt den vuxna karaktären Svarta Blixten, var det egentligen barnen som var huvudpersonerna.

Jag tog på mig rollen som det största barnet, och för mig var min pappa självklart Svarta Blixten. Som minst i familjen tyckte jag också det var väldigt spännande att låtsas ha en lillebror. Vi kallade honom för Thomas. Medan min karaktär speglade min personlighet, så var Thomas en kul sidekick som ofta sa fel saker, hade kort stubin och kunde avväpna en laddad situation med sin barnsliga charm.

Dessa historierna har levt med mig sedan barndomen och jag har länge funderat på bästa sätt att berätta dem. Men för att fånga den speciella sagostunden som skapades av att finna på historierna med min pappa, har traditionella format inte känts riktigt. För detta är historier som ska upplevas.

När jag så fick egna barn och började hitta på historier tillsammans med dem, gled vi fort in i samma universum. Då föll också tankarna på plats. Jag hoppas med detta kunna hjälpa dig som förälder att skapa egna magiska sago-ögonblick med ditt barn.

I historierna får ni därmed möjlighet att ta olika val, och ibland öppna frågor att prata om. Historierna blir därmed till medan ni går vägen tillsammans.

Jag hoppas ni får en fin sagostund tillsammans.